Podcasts met Fasulye, sfeerimpressies van Nederland (2024)

Hallo Fasulye, vandaag zullen we de tweede podcast opnemen in het Nederlands.

Vandaag willen we het hebben over sfeerimpressies van Nederland. Wat valt ons op als we naar Nederland gaan in vergelijking met andere landen in Europa, want wij komen alletwee uit Europa en wat vinden we typisch Nederlands. Ehm, ik zelf ben natuurlijk geboren en getogen in Nederland dus ik heb een meer, een blik meer vanuit Nederland, en Fasulye is opgegroeid in Duitsland, dus die kijkt misschien met een wat vreemdere blik aan naar sommige landschappen en gewoontes en eh, eigenschappen van Nederlanders. Fasulye, ik laat je aan het woord.

Ja, hallo Silvia, nu wil ik graag met jou spreken over onze sfeerimpressies van Nederland, jij kijkt vanuit Frankrijk op Nederland, en ik kijk vanuit Duitsland op Nederland, en er zijn sommige dingen die ons dan opvallen en dan kunnen we een beetje vergelijken en van gedachten wisselen.

Ja, ehm, wat ik misschien het opvallendste aan Nederland vind is dat Nederlanders nog steeds veel fietsen.

Ja, en die hebben zo'n heerlijke fietspaden, die zijn echt heel goed uitgebouwd en overal beschikbaar, en veilig en het enige wat me stoort aan de Nederlandse fietspaden is dat er soms wat brommers langskomen die ook op de fietspaden rijden.

Ja, dat zou mezelf nooit opgevallen zijn, omdat ik het inderdaad gewoon vind dat er ook brommers op fietspaden mogen rijden, dat mag niet overal, maar op inderdaad de meeste stukken wel.

Zelf heb ik ook brommer gereden toen ik 18 was, dus inderdaad moet je voorzichtig zijn voor fietsers, want je gaat toch iets harder, je mag maximaal 40 kilometer per uur buiten de bebouwde kom, maar de fietspaden zijn breed, normaal gesproken zijn er fietspaden aan twee kanten van de weg voor het heengaande verkeer en voor het teruggaande verkeer, en ik vind het een goede zaak dat de fietspaden echt apart van de weg zijn, dus niet een stukje groen op de weg geschilderd, en dat is dan het fietspad, het is echt een apart stuk rijstrook waar je veilig op kunt fietsen. Natuurlijk blijft het af en toe gevaarlijk als je over moet steken, er zijn altijd gevaarlijke situaties wel op de weg, maar je kunt echt heel Nederland doorfietsen eigenlijk zonder op grote doorgaande wegen op de rijstroken van de auto's te hoeven fietsen. Ik weet zelf dat toen ik in Nieuwegein woonde, dat ik één keer naar mijn ouders in Hellevoetsluis ben gefietst, toch ruim 100 kilometer, en ik had ook niet een goede gedetailleerde kaart, dus ik ben eigenlijk met een autokaart gewoon een beetje op goed geluk de bordjes volgend richting Rotterdam gefietst, en ik heb overal op fietspaden kunnen fietsen, soms in wat minder goed onderhouden staat, maar ik ben zeer goed aangekomen, eerst via mijn oma in Rotterdam, en daarna heb ik een stukje de metro gepakt omdat ik toch wel moe was, en toen heb ik het laatste stuk, 15 kilometer, van Spijkenisse naar mijn ouders in Hellevoetsluis gefietst. Heb je wel eens in Nederland gefietst Fasulye?

Ja, heb ik wel gedaan, ik heb vroeger, twintig jaar geleden, heb ik aan jongerenkampen in Nederland deelgenomen en daar hebben we fietsen gehuurd, die zijn ook overal te huur, en dan zijn we met de Nederlandse fietsen zijn we daar in, .. de buurt van Leeuwarden, en Friesland zijn we dan gefietst.

Ja, het enige wat misschien moeilijk is aan het fietsen van.., in Nederland is dat er vaak wind staat.

Ja, juist juist, dat.. Het is heel, het is heel mooi plat, dus er zijn geen heuvels gewoonlijk, maar er kan wel eens een tegenwind komen ja, ja, inderdaad.

Ik weet zelf dat toen ik altijd naar de middelbare school fietste, dat was 14 kilometer, dan had ik altijd het geluk dat 's ochtends de wind meestal de goede richting opblies, en ik dus relatief snel op school was, maar 's avonds als ik dan terug moest fietsen aan het einde van de middag, dan was de wind nog steeds dezelfde richting, en dan moest je echt zwoegen, en dan deed je bijna de helft van de tijd meer over het fietsen.

Maar gelukkig was dat niet erg naar huis, dan kon je thuis een kopje thee drinken, maar ik dacht altijd, verdorie, had ik nou maar een batterij op mijn fiets, dan kon ik tijdens het huiswerk mooi alvast fietsen voor de volgende dag, en dan zoefde ik met mijn elektrisch opgeladen motortje terug naar school. Maar ja, helaas, tegenwoordig kan dat, maar toen bestond dat nog niet zo erg, elektrische fietsen.

Ja, ik wou nog wat van een ander onderwerp zeggen, ik vind de grachten in Amsterdam en Utrecht heel leuk.

Ja, dat is inderdaad mooi ja, ehm, ik vind de grachtengordels van de steden in, er zijn nog andere steden ook, want ook in Groningen is een stukje gracht, grachten te bekijken.

Ook in Leeuwarden.

Ja, d'r zijn, het is gewoon het oud Nederlandse stratenbeeld, dat er grachten zijn, gebouwd, en soms gedempt, alleen bijvoorbeeld in Rotterdam is het zodanig allemaal gebombardeerd in de oorlog, en weer erg modern opgebouwd, dat het, dat straatbeeld helemaal verdwenen is.

Maar in de oudere steden is vaak nog een stukje gracht, soms maar een heel klein stukje, wel te bekijken. Delft is ook erg mooi met zijn grachten.

Ah, daar ben ik helaas nog nooit geweest.

Ja, Delft vind ik ook een mooi stadje, en, ehm, er zijn veel stadjes die wel de moeite waard zijn om in Nederland te bezoeken.

Wat ik misschien zelf, als ik dan een negatief punt mag noemen, is dat ik me erger aan de hondenpoep op straat.

Aah..

Is het jou nooit opgevallen?

Ehm, niet zo dat het voor mij ongewoon lijkt.

Ok, want ik vind zelf dat, dat is misschien meer in de woonwijken het geval, en niet zo meer, niet zo zeer in het centrum van waar je als toerist naar toe gaat, maar in de woonwijken, de Nederlandse woonwijken zijn allemaal vrij dicht bevolkt, het zijn allemaal rijtjeshuizen, met wat kleine flatgebouwen er tussen door, en de mensen hebben toch hun huisdieren, die dan uitgelaten worden, en officieel moet je tegenwoordig wel plastic zakjes meenemen om dan de hondenpoep op te ruimen, maar als ik kijk bij mijn ouders en bij mijn schoonouders, dan ga je even een ommetje op straat maken en dan moet je echt heel erg goed op de, op het trottoir uitkijken dat je niet in de viezigheid trapt.

En dan heb ik het idee, van ja, dat is echt in Nederland vrij erg, daar zouden ze wel iets aan kunnen doen.

Ja, nou ik ken ook hondenpoep in Duitsland, dus... Het is niet helemaal zo dat me een groot verschil opvalt of zo.

Oh, ja, in Frankrijk is het ook zo, maar omdat hier de woonwijken allemaal wat ruimer opgezet zijn waar ik woon, is waarschijnlijk de concentratie wat lager, en dan is het net niet hinderlijk.

Dat is grappig, ja, inderdaad.

Wat is jou nog opgevallen in Nederland?

Ehm, ja inderdaad de treinen vind ik netjes geregeld in Nederland.

Dat het transport, de Nederlanders mopperen er wel erg veel over, maar dat het transport per trein, toch vrij efficient en goed geregeld is. Het kost nog steeds meer tijd dan als je met de auto zou gaan, maar d'r zijn toch zeer goede verbindingen tussen de grote steden met de trein, en ja, je moet dan vaak wel een keer overstappen, of nog een bus nemen, maar ik vind dat het een goed netwerk is, dat je met openbaar vervoer in, op de meeste plekken kunt komen. In andere landen is dat niet altijd zo het geval.

Ik vind het openbaar vervoer in Nederland ook heel goed, ik gebruik het altijd als ik in Nederland ben, ik heb geen auto, dus, en ik ben er ook tevreden over.

Goede treinverbindingen en de treinen zijn redelijk op tijd. Dat kan ik bevestigen.

Ok, dan zijn de 10 minuten al weer heel snel voorbij gegaan, dus ik zou zeggen van we gaan volgende week weer een podcast opnemen.

Graag.

En we wensen dus alle luisteraars een fijne week toe, en ik laat het laatste woord aan jou Fasulye.

Ja, dat was weer een leuk gesprekje, en we kunnen dat nog voortzetten de volgende keer, en ik zeg maar tot, tot ziens de volgende keer.

Ok, tot ziens allemaal en tot de volgende keer.

Dag.

Dag.

Podcasts met Fasulye, sfeerimpressies van Nederland (2024)

FAQs

How many people listen to podcasts in the Netherlands? ›

The 10th edition of the Market Effect Podcast Monitor shows that 48% of Dutch people now listen to podcasts. And those already doing so are enthusiastic: 1 in 4 podcast listeners expect to do this more often in the future.

Who has the top podcast in America? ›

The Top 50 Podcasts in the U.S. for Q1 2024
  • 1 (1) The Joe Rogan Experience. From: Joe Rogan. ...
  • 2 (2) Crime Junkie. From: audiochuck. ...
  • 3 (3) The Daily. From: The New York Times. ...
  • 4 (NEW) New Heights with Jason and Travis Kelce. ...
  • 5 (5) Dateline NBC. ...
  • 6 (7) This American Life. ...
  • 7 (12) Call Her Daddy. ...
  • 8 (10) SmartLess.
May 15, 2024

What country listens to the most podcasts? ›

YouGov has released data showing the number of regular podcast listeners in countries around the world. The data suggests that 39% of US consumers listen to podcasts for more than an hour a week; that South Africa is the most popular country for podcasts at 68%, Saudi Arabia at 59%, and Indonesia at 57%.

What is the most heard podcast in the world? ›

Apple has been keen on producing quality podcasts, here is their top 5. What is the Number one Podcast or Most Listened Podcast in the World? Joe Rogan's The Joe Rogan Experience is the number one podcast in the world with 3 billion listeners and millions of subscribers from different podcasting platforms.

What is the number 3 podcast in the world? ›

Top podcasts
Podcast Industry Ranking
Top 20 Podcasts
1The DailyThe New York Times
2NPR News NowNPR
3Up FirstNPR
20 more rows

What is the #1 podcast today? ›

1 ▲1Joe Rogan The Joe Rogan Experience
2 ▼1Darryl Cooper The Martyr Made Podcast
3 ▶–Tucker Carlson Network The Tucker Carlson Show
4 ▶–Monica Padman & Liz Plank Synced
5 ▲5Vamshikrishna Supernatural With Ashley Flowers
45 more rows

How many people listen to podcasts in Europe? ›

According to a study from August 2022 on podcast consumption worldwide, 40.8 percent of internet users in North America listened to a podcast at least once a month. In comparison, podcast consumption in Western Europe was slightly lower with 28.1 percent during the same period.

How much of the population listens to podcasts? ›

According to the latest available data, there are 504.9 million worldwide podcast listeners. That equates to 23.5% of all internet users. The number of people who listen to podcasts has increased by over 40 million in the last year.

How many people listen to podcasts in Sweden? ›

Share of individuals who used a podcast in the last month in the Nordics 2024. According to a study on podcast consumption in 2023, 44 percent of respondents in Sweden stated that they had listened to a podcast within the last month. In Finland, on the other hand, only 31 percent said the same.

How many people listen to podcasts in France? ›

France is the latest victim, where many listeners say they have succumbed to this brand new trend. Over the past two years, the number of unique monthly podcast listeners has gone up by three millions and has reached a total of 4.4 million listeners as of September 2021.

Top Articles
NFL Expert Picks: Vikings Start Crucial 3-Game Stretch with NFC North-Leading Lions
NFL Expert Picks: Another Close Vikings-Broncos Game Predicted for Primetime
LAC-318900 - Wildfire and Smoke Map
El Paso Craigs
Hsqa Online Renewal System
Spectrum Store Appointment
Pobierz Papa's Mocharia To Go! na PC za pomocą MEmu
Craigslist In Lakeland
Trey Yingst Parents Nationality
9:00 A.m. Cdt
Lowes Maytag Pet Pro Commercial Actress
What Does Purge Mods Do In Vortex
Peraton Sso
The Dillards: From Mayberry's Darlings to Progressive Bluegrass Pioneers
5 high school boys cross country stars of the week: Sept. 13 edition
Free Cities Mopoga
Pear Shaped Rocsi
Pain Out Maxx Kratom
Math Nation Algebra 2 Practice Book Answer Key
Guide:How to make WvW Legendary Armor
Ryan Conner Telegram
Todos los dress codes para hombre que existen, explicados
R Toronto Blue Jays
Mychart Login Wake Forest
Craigslist Mexico Cancun
Police in Germany arrest 25 people allegedly planning to overthrow the government
Sam's Club Stafford Gas Price
Age Of Attila's Rain Crossword
Jasminx Fansly
Kirby D. Anthoney Now
Philasd Zimbra
Kate Spade Outlet Altoona
7066642123
Charter Spectrum Appointment
Enterprise Car Sales Jacksonville Used Cars
Matrizen | Maths2Mind
Melissa Black County Court Judge Group 14
How to Get Rid of Phlegm, Effective Tips and Home Remedies
Opsb Pay Dates
Bad Moms 123Movies
Alylynn
Used Go Karts For Sale Near Me Craigslist
Waffle House Gift Card Cvs
Limestone Bank Hillview
Pulp Fiction 123Movies
Busted Newspaper Mcpherson Kansas
Priscilla 2023 Showtimes Near Regal Escondido
Cetaphil Samples For Providers
Nike.kronos/Wfm/Login
Function Calculator - eMathHelp
Ark Extinction Element Vein
Evalue Mizzou
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated:

Views: 6610

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.